Υλικά που χρειαζόμαστε για 2 μερίδες

  • 250γρ. ζυμαρικά(πένες ή βίδες ή φιογκάκια)
  • 140 γρ. τόνο (σε νερό)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο δυόσμο
  • λίγο βασιλικό
  • 1 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα προαιρετικά ή 2 ντομάτες
  • 2κ.σ καλαμπόκι
  • 10 ελιές ψιλοκομμένες
  • 1κ.σ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε και τον δυόσμο κα ξεχωρίζουμε τα φιλαράκια από το βασιλικό. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με ελαιόλαδα για τρία λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το δυόσμο, το βασιλικό, τη ρίγανη και το θυμάρι. Έπειτα από ένα λεπτό προσθέτουμε τον τόνο το καλαμπόκι, τις ελιές και τη μουστάρδα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο για περισσότερο άρωμα.

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και έχουμε αλατίσει ελαφρά τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Το πιάτο σερβίρεται ζεστό. Γαρνίρουμε τα πιάτα με μισό κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δυόσμο και βασιλικό.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 392,5
Πρωτεΐνες 15.5gr
Λίπος 19.5gr
Υδατάνθρακες 37.5gr